Perşembe Ziraat Odası > Haberler > Fındıkta İyi Tarım Uygulamaları Sertifika Töreni Düzenlendi

Fındıkta İyi Tarım Uygulamaları Sertifika Töreni Düzenlendi

Ordu ili Ziraat Odaları ve Ordu İli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortak çalışması olan “ Fındık Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamalarını Yaygınlaştırma Projesi” nin daha çok üreticimiz tarafından benimsenmesini sağlamak amacıyla Ordu Valisi Seddar YAVUZ’un da katılımıyla “Fındıkta İyi Tarım Uygulamaları Projesi Sertifika Dağıtım Töreni” düzenlendi.

Fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik olan bu projeye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı dekara 50 TL destek vermektedir. Fındıkta İyi Tarım Uygulama Projesine Ordu ili Ziraat Odaları 2012 yılında başlamış olup, 2017 yılı sonunda 1150 üreticiye ulaşmıştır. Üretici sayısını artırmak amacıyla bölgemizde çalışmalar devam etmektedir.