Perşembe Ziraat Odası > Duyurular > 2013 Yılı Destek Programından Makine Ve Ekipman Almaya Hak Kazanan Çiftçiler Açıklandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Makine – Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2013/27) Kapsamında yatırımcılar tarafından yapılan hibe başvuruları 26 Haziran 2013 tarihinde başlayıp 22 Temmuz 2013 tarihi mesai bitiminde sona ermiştir.

Bu süre içinde İl Müdürlüğümüze yapılan 4458 hibe başvurusu İl Proje Yürütme Birimi tarafından ilgili Tebliğ ve Uygulama Rehberinde belirtilen kriterlere göre değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda 2489 yatırımcı hibe almaya hak kazanmıştır. İdari yönden uygunluk kriterlerini sağlamayan 230 adet yatırımcıya ait hibe başvurusu reddedilmiştir.

Hibe değerlendirme sonuçları 14 Ağustos 2013 tarihinde İl Müdürlüğü web sayfası, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ilan panolarında 23 Ağustos 2013 tarihine kadar ilan edilecektir. Kesinleşen son liste 26 Ağustos 2013 tarihinde İl Müdürlüğümüz web sayfasında ilan edilecektir.

Hibe almaya hak kazanan yatırımcılar ile 26 Ağustos tarihinden itibaren 04 Eylül 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerinde hibe sözleşmesi imzalanacaktır. Hibe sözleşmesi imzaladıktan sonra makine ekipman almaktan vazgeçen ve satın alma işlemlerini gerçekleştirmeyen yatırımcılar iki yıl süre ile hibe desteğinden faydalanamazlar. Hibe sözleşmesi imzalanırken bu husus dikkate alınması önemlidir. Hibe sözleşmesi imzalamayan asil listedeki çiftçilerimizin yerine puanlama önceliğine göre yedek listeden çağrı yapılacaktır.

Hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanan ve başvuruları reddedilen yatırımcıların listeleri Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sitesinde yayımlanmıştır.

Kaynak: Gıda , Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ordu