Perşembe Ziraat Odası > Duyurular > Makine Ve Ekipman Başvuruları Başlamıştır

Makine Ve Ekipman Başvuruları Başlamıştır

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak; zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edebilirliği sağlamak için makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen Tebliğ 26 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Makine ekipman alımları kapsamında ihtiyaç duyulan aşağıda listede belirtilen ilimiz için öncelikli olan makine ve ekipmanlardan sadece bir adet makine ekipman alımı için başvuru yapılabilecektir.

– Arıcılık Makine ve Ekipmanı
– Balya Makinası
– Canlı Balık Nakil Tankı
– Çayır Biçme Makinası
– Dal Parçalama Makinası
– El Traktörü
– Fındık Toplama Makinası
– Motorlu Tırpan
– Pülverizatör
– Silaj Makinesi
– Süt Sağım Ünitesi ve Soğutma Tankı
– Yem Hazırlama Makinası
– Su ürünleri yetiştiricileri için Buzlama Makinesi
– Balıkçı Gemilerinde Soğuk Depo

Hibeye esas makine-ekipman alım tutarı bireysel başvurular için makine-ekipman başına KDV hariç en fazla 50.000 TL., tüzel kişiler için ise en fazla 100.000 TL olarak belirlenmiştir. Makine ve ekipman bedellerinin % 50’si hibe olarak desteklenecektir.

Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişiler Tebliğde belirtilen makine ve ekipmanlardan sadece birisi için başvuru yapabilir. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan yatırımcılar başvuru yapamazlar. Ayrıca daha önce hibe desteğinden yararlananlar aynı makine ekipman alımı için başvuru yapamazlar.

Tebliğde belirtilen makine ekipmanlardan almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin 22 Temmuz 2013 tarihi mesai bitimine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.