Perşembe Ziraat Odası > Duyurular > Perşembe Ziraat Odası Tavuk Satışı

Perşembe Ziraat Odası Tavuk Satışı

Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Perşembeli çiftçilere bu yıl 2 bin, son 4 yılda 10 bin ferik tavuğu dağıtımı yaptıklarını söyledi. Ordu’nun Perşembe ilçesinde talepte bulunan vatandaşlara civcivlikten yetişkin döneme geçen ve 6 haftalık olan ferik tavuğu dağıtımı yapıldı.

Perşembe ziraat Odası tarafından 4 yıl önce başlatılan ferik tavuğu dağıtımına halkın büyük ilgi göstermesi üzerine aynı çalışma bu yılda devam etti. Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, bir dönem Türkiye’de ve Ordu’da kuş gribi olduğunu ve köylerdeki tavukların telef olduğunu bunun üzerine çiftçilerin talepleri doğrultusunda böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkan Soydan, Perşembe Ziraat Odası olarak köyde yaşayan çiftçilerin en azından kendi yumurta ihtiyaçlarını karşılamaları için bölye bir çalışma başlattıklarını ve bu çalışmayı başarılı bir şekilde sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi; “Dört yıl önce başlattığımız bu çalışma sonucunda 10 bin ferik tavuğu dağıtımı yaptık. Bu dağıttığımız tavukların sadece dağıtımını yapıp çifçiyi tavuklarla başbaşa bırakmadık. Aynı zamanda ziraat mühendislerimiz vasıtasıyla projenin başarılı olup olmadığını da takip ettik ve bunun çok başarılı olduğunu gördük. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız hem kendi yumurta ihtiyacını görüyor, hemde aile ekonomisine katkı sağlıyor. Şu anda yoğun bir talep var, bugün ilk etapta 800 tavuk dağıtımı yapacağız. Cuma günü yine 800 tane daha dağıtacağız ve öyle zannediyorum ki; bir ay içerisinde bu dağıttığımız tavuk sayısı 3 bin’i bulacak. Çünkü çok yoğun talebin olduğunu görüyoruz” dedi. Özellikle kırsalda yaşayan insanların taleplerinin daha çok olduğunu belirten Başkan Soydan; “Köyde yaşayan vatandaşlarımız hem kendi ihtiyacını karşılıyor, hemde aile ekonomisine katkı sağlıyor. Bu bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Halkımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımaz devam edeceğiz” dedi.

HABER: CEVDET AKÇAY